Online inkoop van auto’s

Auto’s kunnen online ingekocht worden. Als je een auto hebt die je graag van de hand wilt doen, is het goed om dat te weten. Je kunt natuurlijk ook een auto op Marktplaats te koop zetten, en daar een goede advertentie voor opstellen. Let erop, dat je de belangrijkste kenmerken goed vermeldt, èn goed uit laat komen op de foto’s. Extra’s kunnen je auto in waarde laten stijgen, dus zijn zeker het vermelden waard.
Maar er zijn ook bedrijven, die auto’s online inkopen, zonder dat jij, als verkoper van een tweedehands auto, er erg veel moeite voor hoeft te doen. Een RDW erkend bedrijf kan, als het het kenteken van je auto weet, al heel veel gegevens uit de registraties van de RDW ophalen. Als het dan ook nog het bouwjaar en de kilometerstand van de auto weet, kan het een goede inschatting maken wat de waarde van de auto betreft. Het weet dan wat het moet bieden, en jij weet dan de marktwaarde. Dat is altijd wel handig, ook als je besluit een advertentie te zetten: dat geeft je informatie over wat een goede vraagprijs is.
Als je besluit, je auto aan zo’n bedrijf te verkopen, haalt het de auto op, en regelt alles voor je. Zo kun je al heel snel die marktwaarde op de bank hebben staan, en het vrijwaringsbewijs in handen hebben. Het scheelt wel wat hoofdbrekens over hoe je het gaat aanpakken met proefritjes en de vrijwaring, en je hebt een redelijke prijs voor je auto gekregen.

Archief

Categorieën

  • Geen categorieën